van lien noodverlichting, noodverlichting specialist

Waarom noodverlichting?

Noodverlichting is er voor uw veiligheid. Onderzoek wijst uit dat mensen in panieksituaties het richtingsgevoel verliezen. Dit zal lijden tot mensen die verdwalen en zelfs mensen die juist richting de bron van paniek rennen. Het is zelfs gebleken dat in tijden van brand er gewoon richting de brandhaard wordt gelopen als daar de uitgang is.

In geval van stroomuitval zal ook iedereen op zoek gaan naar de deur waar zij door zijn binnengekomen, maar meestal is er ook een nooduitgang die veel dichter in de buurt zit. Daarom is er noodverlichting, voor uw veiligheid!

Noodverlichting houdt u bij de les

Noodverlichting houdt u bij de les. Iedereen herkent de groene bordjes met de rennende mannetjes en de pijl. Het is dan ook bewezen dat er een knop omgaat die zegt volg de pijl. Door tijdens het vluchten of een ontruiming de pijlen te volgen is iedereen verzekerd van de kortste route naar buiten. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk buiten op straat staat in een veilige omgeving.

In veel gevallen wordt noodverlichting gekoppeld aan brand. Indirect is dit ook zo. Stel er breekt brand uit, dan moet iedereen buiten staan voor de rook of brand uw plek heeft bereikt. Het is dan ook altijd noodzakelijk om brandmelders op te hangen.

Alle Noodverlichtingspecialisten controleren niet alleen uw noodverlichting maar ook waar de pijlen naar toe wijzen, het wil nog wel eens voorkomen dat de route is gewijzigd door een verbouwing of dergelijke. Ook wordt er nog te vaak een nooduitgang geblokkeerd. Met de Noodverlichtingspecialist bij u in de buurt bent u verzekerd van een veilige omgeving.