noodverlichting aansluiten

Vakkundig uw noodverlichting aansluiten?

Noodverlichting aansluiten is niet een klus die iedereen zomaar klaren. De installatie dient (vaak) gedaan te worden door een vakman conform de noodverlichting geldende voorschriften. Het gebruik van noodverlichting is verplicht. Dit staat geschreven in het Bouwbesluit en de Arbowet. De Noodverlichtingspecialist helpt u graag bij het aansluiten van de noodverlichting. Het gebruik van noodverlichting in het geval van calamiteiten is van essentieel belang zijn. Vaak zijn er bij panieksituaties veel onnodige slachtoffers omdat zij niet de snelste of juiste uitgang kunnen vinden.

Waarom is noodverlichting verplicht?

Noodverlichting creëert meer veiligheid tijdens nood in uw pand. Noodverlichting is vaak de verlichting die aanspringt wanneer de stroom uitvalt. Er zijn verschillende soorten noodverlichting. Er zijn ook typen noodverlichting die permanent branden. Het is voor veel mensen in noodsituaties moeilijk om de uitgang te vinden. Zeker wanneer er rookontwikkeling is. Ze rennen vaak als eerste naar de deur waardoor zij binnen zijn gekomen. De noodverlichting geeft hen de goede richting aan. U denkt vast: maar ik weet wel welke route ik moet nemen! Bezoekers die op visite zijn in uw pand, weten dit niet. Wanneer er een steekproef wordt gedaan bij uw bedrijf en het is niet in orde, zal dit gevolgen hebben. De Noodverlichtingspecialist geeft u graag advies welke noodverlichting het beste past in uw situatie. Dit beoordelen wij onder andere aan de hand van de grootte van het pand. We komen de noodverlichting aansluiten bij u en nemen de inspectie en onderhoud voor onze rekening.

Verschil decentrale en centrale gevoede noodverlichting

Er zijn twee soorten noodverlichting. Decentraal gevoede noodverlichting heeft een ingebouwde batterij. Deze is bij stroomuitval niet afhankelijk van de centrale stroombron. Centraal gevoede noodverlichting heeft geen eigen voedingsbron. Deze armaturen worden direct vanuit de noodstroom gevoed. Dit zorgt ervoor dat de noodverlichting tijdens stroomuitval wel afhankelijk is van de centrale stroombron. Welke noodverlichting is er bij u van toepassing? Er bestaan verschillende typen noodverlichting: vluchtrouteverlichting, vluchtrouteaanduiding en de antipaniekverlichting.

Vluchtroutes

Noodverlichting geven de vluchtroutes aan. Het is belangrijk dat vluchtroutes ten alle tijden vrij worden gehouden. Vaak wanneer wij langskomen, zien we dat er allerlei attributen de vluchtroutes blokkeren. Dit gebeurt tijdens de dagelijkse bezigheden. We willen graag mensen bewustmaken van het vrijhouden van de vluchtroutes. Tijdens een noodsituatie is er geen tijd om allerlei dozen aan de kant te schuiven. Tijdens de inspectie zullen we de vluchtroutes controleren en zo nodig aanpassen. Deze zorg nemen we u uit handen. Het is belangrijk dat het vereiste lichtniveau aanwezig is op de vluchtroutes. Het functioneren of niet functioneren van vluchtroutes is niet iets wat vaak wordt opgemerkt. Het wordt pas opgemerkt wanneer de vluchtroute nodig is.

Noodverlichtingspecialist helpt u bij noodverlichting

Om de veiligheid van uw bezoekers te waarborgen, helpt de noodverlichtingspecialist u graag. Ze nemen de zorg van u uit handen. Wij helpen u bij noodverlichting aansluiten in uw panden. Wij zijn eerlijk in onze prijzen en geven u vakkundig advies. Bij ons staat uw veiligheid voorop. Wees er zeker van dat de noodverlichting écht werkt als het licht uitvalt.