Snel vluchten via de nooduitgang deur

Snel vluchten via de nooduitgang deur

Wanneer sprake is van een grote groep in nood kan de situatie snel gevaarlijk worden. De kracht van een duwende menigte kan wel oplopen tot 500 kilo. Mensen zetten elkaar klem en raken in de verdrukking, met alle gevolgen van dien. Zo ging het tijdens Nieuwjaarsnacht 2001 in Volendam door een brand helemaal mis omdat de nooduitgang deur niet goed bereikbaar was. De noodverlichtingspecialist werkt samen met verschillende bedrijven dit soort vreselijke situaties te voorkomen.

Nooduitgang deur
Met een nooddeur wordt een deur bedoeld die bestemd is om een gebouw te ontvluchten. Dit moet een geluidswerende, stalen deur zijn van 0,85 bij 2,3 meter of meer. Dankzij de invoering van Europese normen bestaat er tegenwoordig onderscheid tussen nood- en vluchtdeuren. Een nooddeur is bedoeld voor uitgangen waarbij niet direct sprake is van een panieksituatie. Een vluchtdeur is bedoeld voor plaatsen waar grote groepen mensen samenkomen. Bij een calamiteit kunnen zodoende snel panieksituaties ontstaan. Denk hierbij aan openbare gelegenheden als een winkelcentrum of de horeca. Noodverlichting zorgt er voor dat u de snel de uitgang vindt.

Geen belemmeringen
Nooduitgang deuren hebben doorgaans een paniekstang of balk. Deze moeten gemakkelijk en snel te openen zijn. Dit is een van de vele regels omtrent deze deuren. Door de deur soepel te kunnen openen kunt u snel en onbelemmerd vluchten. Daarnaast moet de nooddeur duidelijk herkenbaar zijn met een groen pictogram aan de bovenkant. Ook is het zeer belangrijk dat de nooduitgang deur altijd te openen is zonder sleutel. Het is van belang dat er geen belemmeringen zijn aan binnen- en buitenkant. Alleen al een schoonmaakkar of fiets kan voor grote problemen zorgen.

Specialist voor een veilige situatie
Voor het aanleggen en onderhouden van nooduitgangen volgens de juiste normen kunt u altijd terecht bij de noodverlichtingspecialist. Zo is het ook belangrijk dat de verlichting van een nooduitgang deur in orde is. Ook dat regelen wij voor u, tegen lage tarieven. Wij richten ons namelijk op energiezuinige en duurzame noodverlichting, onder andere door het gebruik van LED-lampen. Dankzij de noodverlichtingspecialist bent u verzekerd van een veilige situatie in openbare gebouwen.