Reflecterende nooduitgang stickers kunnen het verschil maken

Reflecterende nooduitgang stickers kunnen het verschil maken

Wanneer er sprake is van brand stijgt de rook op, waardoor nooduitgang bordjes vaak niet meer zichtbaar zijn. Ook de aanwezige pictogrammen ontgaat de vluchtende de menigte vaak. Daarom richt de Noodverlichtingspecialist zich op alternatieven. Wij zijn onder andere expert op het gebied van LED-verlichting, dat ook nog eens duurzaam is en goed voor uw portemonnee.  Een andere optie voor veiligheid vormen reflecterende nooduitgang stickers. Goede verlichting is namelijk cruciaal bij noodsituaties omdat het de zichtbaarheid van de vluchtwegen vergroot.

Europese normen
Met borden of reflecterende stickers kunt u vluchtwegen, nooduitgangen en EHBO posten aangeven. Uw medewerkers en bezoekers kunnen in gevaarlijke situaties het gebouw zo snel mogelijk verlaten.  Voor advies en het plaatsen van noodverlichting tegen een scherpe prijs kunt u bij de Noodverlichtingspecialist uitstekend terecht. Borden en nooduitgang stickers zijn onderdeel een van ‘NEN-EN-ISO 7010: Grafische symbolen, veiligheidskleuren en tekens – geregistreerde veiligheidstekens’. Dit houdt in dat vluchtroute aanduidingen sinds 2012 verplicht zijn, en dat in heel Europa dezelfde ISO 7010 norm geldt.

Noodverlichting en veiligheid
De veiligheid in openbare instellingen zoals ziekenhuizen is zeer belangrijk. Zij kunnen hun veiligheid op een aantal simpele manieren verbeteren, tegen weinig kosten. Denk bijvoorbeeld aan het vrijhouden van nooduitgangen,  fluorescerende lijnen op de vloer die de zichtbaarheid van vluchtuitgangen verbeteren en goed getraind personeel. Wat betreft noodverlichting blijkt uit onderzoek van professor Proulx dat proefpersonen het meest tevreden waren over normale verlichting van 245 lux en fotoluminiscente borden met noodverlichting van 74 lux.

Nooduitgang stickers
Daarnaast zijn nooduitgang stickers op de deur met teksten als ‘vluchtdeur vrijhouden’ onmisbaar. Ze kosten u weinig geld, maar kunnen het verschil maken. Noodverlichting of fluorescerende stickers aanbrengen komt dan ook steeds vaker voor. Voor vragen rondom deze lichtgevende pictogrammen kunt u altijd terecht bij een van de installateurs waar de Noodverlichtingspecialist mee samenwerkt. Heeft u zelf voor expertise rondom noodverlichting en vluchtwegen? Meld u dan bij ons aan als noodverlichtingspecialist en maak het verschil in uw regio!