Het bekende pictogram vluchtweg redt levens

Het bekende pictogram vluchtweg redt levens

Symbolen en pictogrammen zijn belangrijk in ons dagelijks leven. In het geval van nood kunnen ze zelfs levens redden. Het pictogram vluchtweg is bijvoorbeeld een bekend symbool.

Specialisten in uw eigen regio
Vluchtwegaanduiding geeft de bezoekers van een gebouw duidelijk aan waarlangs zij moeten vluchten in het geval van calamiteiten, zoals een brand. In het geval van rook en vuurontwikkeling moet het pictogram vluchtweg nog steeds duidelijk herkenbaar zijn. De noodverlichtingspecialist en aangesloten installateurs hebben door jarenlange ervaring de juiste kennis om u voor te lichten over vluchtwegaanduiding en noodverlichting. Wij controleren uw noodverlichting en delen kennis met verschillende bedrijven voor uw veiligheid. Daarvoor hoeft u het niet ver te zoeken. Specialisten kunt u via onze site vinden in uw eigen regio.

Nieuwe Europese norm
Het pictogram van een rennend mannetje op de deur kent iedereen. Maar het pictogram vluchtweg zal veranderen vanaf 1 januari 2016. Vanaf die datum gaat een nieuwe Europese norm ISO 7010 in waar ook Nederland aan meedoet. Terwijl het figuurtje in de oude norm werd weergeven met een pijl en deur, zijn ze in de nieuwe vorm gecombineerd in één afbeelding. Overal in Europa zal het pictogram vluchtweg voortaan hetzelfde zijn.

Pictogram vluchtweg
Voor iedere situatie geldt natuurlijk dat de gekozen oplossing goed moet passen bij de risico’s ter plaatse. In het geval van een pictogram vluchtweg dient u rekening te houden met de locatie. De experts van noodverlichtingspecialist zijn zich daar van bewust en geven u voorlichting. Bij lange gangen met een laag plafond is het bijvoorbeeld verstandig om meerdere pictogrammen te plaatsen langs de vluchtroute. Bij meer hoogte zijn grotere pictogrammen geschikt.

Advies
Een veilige vluchtweg met goede noodverlichting is belangrijk. De noodverlichtingspecialist werkt samen met specialisten met uw veiligheid als doel. Voor advies over pictogrammen van noodverlichting kunt u altijd contact met ons op nemen. Onze specialisten zorgen voor advies, plaatsen of onderhoud van noodverlichting en staan altijd voor u klaar.